Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Πανελλαδική ήταν η διαμαρτυρία ενάντια στην λειτουργία των διοδίωνΠανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στην λειτουργία των διοδίων διοργάνωσαν σήμερα επιτροπές αγώνα, σε σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα.

Οι επιτροπές ζητούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση διοδίων από τον αστικό και περιαστικό ιστό, αμνήστευση ποινικών αδικημάτων και αστικών υποχρεώσεων των διαμαρτυρόμενων ενάντια στα διόδια, πέρασμα της Αττικής Οδού στο Δημόσιο και διακοπή παραχώρησης της Εγνατίας οδού σε ιδιώτες. Στα διόδια Αφιδνών τα μέλη της "Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και κατοίκων Β.Α. Αττικής", άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων για δυο ώρες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 μμ


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού. "Στο Δήμο Ωρωπού λειτουργούν οκτώ σταθμοί διοδίων, κάτι το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία", επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δέσποινα Τσαντέ, μέλος της συντονιστικής επιτροπής. Αντίστοιχη κινητοποίηση διοργανώθηκε από τις 11 πμ έως τη 1 μμ στα διόδια της Τραγάνας, όπου η Επιτροπή Αγώνα Λοκρίδας Ενάντια στα Διόδια, σήκωσε τις μπάρες στην κατεύθυνση από Αθήνα προς Λαμία.

Πηγή www.dikaiologitika.gr

Κινητοποιήσεις πολιτών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα διόδια Λαμίας
Δεκάδες πολίτες της Λαμίας, με τη συνδρομή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώθηκαν στα καινούργια μετωπικά διόδια Μαυρομαντήλας στο 217 χλμ της ΝΕΟ Αθήνας-Λάρισας μεταξύ Λαμίας και Στυλίδας, σηκώνοντας τις μπάρες και για περίπου δύο ώρες τα αυτοκίνητα -και προς τη Θεσσαλονίκη και προς την Αθήνα- περνούσαν από το σημείο χωρίς να πληρώνουν διόδια.
Οι κινητοποιήσεις εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά των διοδίων και μετείχαν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, ο δήμος της Λαμίας, η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας όπως επίσης και άλλες κινήσεις πολιτών αλλά και παρατάξεις είτε στην Περιφέρεια Στερεάς είτε στους δήμους.
Παρόντες και οι τρεις από τους τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα, καθώς η πληθώρα των διοδίων που βρίσκονται περιφερειακά της Λαμίας έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό στις μετακινήσεις των πολιτών, ακόμη και σε τοπικές διαδρομές, ενώ την ίδια στιγμή η χρήση του παράπλευρου δικτύου εγκυμονεί κινδύνους καθώς από εκεί πλέον πηγαίνει ο μεγαλύτερος όγκος της κυκλοφορίας και ιδιαίτερα τα μεγάλα και βαριά οχήματα.
Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ Κυριακάκης, Βέττας και η κ. Λέβα χαρακτήρισαν αποικιοκρατικές τις συμβάσεις παραχώρησης, ζήτησαν τον έλεγχο και την αναθεώρησή τους, προβάλλοντας συγχρόνως θέματα εξορθολογισμού των χρεώσεων στις διελεύσεις αλλά και των τελών που καταβάλλονται σε κάθε σταθμό διοδίων.
Οι εκπρόσωποι των φορέων δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν παρόμοιες συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις και έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού κ. Σταθάκη που προανήγγειλε αναθεώρηση των συμβάσεων και εξορθολογισμό των χρεώσεων.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)
http://www.huffingtonpost.gr/2015/04/05/diodia_n_7006800.html

Κινητοποίηση πολιτών στα διόδια της Λεπτοκαρυάς

Σε συμβολικό «άνοιγμα» των διοδίων Λεπτοκαρυάς για μια ώρα προχώρησαν κάτοικοι της Πιερίας, μέλη της «πανπιερικής επιτροπής αγώνα ενάντια στα διόδια» και της «εθελοντικής ομάδας δράσης νομού Πιερίας».

Οι διαδηλωτές σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τις δώδεκα μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, ενώ έστησαν έξι «σκιάχτρα», ένα σε κάθε σημείο διέλευσης, ως σύμβολα «αντίστασης» στις πολιτικές που ασκήθηκαν κατά το παρελθόν για τα διόδια.

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Ζήσης Ζάννας, Μπέττυ Σκούφα και Χαρίλαος Τζαμακλής, ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, ο αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου Νίκος Λάππας και εκπρόσωποι επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Οι διαδηλωτές ζητούν την «κατάργηση των τροπολογιών Ρέππα – Βορίδη», να πάψουν οι δικαστικές διώξεις κατά μελών του κινήματος και «να φύγει η αστυνομία από τα διόδια», σημειώνοντας ότι «η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων είναι πολιτική πράξη και όχι ποινικό αδίκημα».

Διαμαρτύρονται, επίσης, για τον αριθμό και το ύψος της τιμής των διοδίων στο νομό, που θεωρούν υπερβολικό και «αναντίστοιχο με το ύψος της επένδυσης των εταιρειών», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, το μέλος της πανπιερικής επιτροπής αγώνα, Ηλίας Τσολακίδης.

Σημείωσε, ακόμη, ότι συγκροτήθηκε επιτροπή κατοίκων που «θα διεκδικήσει νομικά την επιστροφή χρημάτων από την εταιρία που διαχειρίζεται τα διόδια, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα».


http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=218543&cat=10005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου