Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Προκλητική φωτογραφία για τα Καλάβρυτα σε βιβλίο Δημοτικού


Πλησιάζουν οι μέρες μνήμης του μαύρου Δεκέμβρη για Καλάβρυτα, ενός μαζικού, απάνθρωπου και στυγνού εγκλήματος. Ηταν Δεκέβρης του ΄43 που ο ηρωικός τόπος των Καλαβρύτων γέμισε αίμα, πόνο, όλεθρο, καταστροφή.
Δυστυχώς οι αναφορές στα σχολικά μας βιβλία γι αυτό το φρικτό έγκλημα, ελάχιστες και αυτές, άτολμες.
Αντίθετα, όπως αποκαλύπτει το "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" στο βιβλίο  των θρησκευτικών της Ε΄Δημοτικού και στο κεφ. με τίτλο: "Σημασία δεν έχουν τα λάθη μας, αλλά η επιθυμία μας να τα διορθώσουμε" υπάρχει μια απαράδεκτη φωτογραφία. Είναι η φωτογραφία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόχανς Ράου να καταθέτει στο μνημείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (18 Απριλίου 2000) στεφάνι. Την φωτογραφία όμως τη συνοδεύει το ψευδές και παραπλανητικό "Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Γιόχανς Ράου ζητά επίσημα συγγνώμη, για την καταστροφή της πόλης των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς στις 13 Δεκεμβρίου 1943"
ΟΧΙ κύριοι συγγραφείς του βιβλίου κύριοι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και κύριοι του Υπουργείου Παιδείας. Ο κύριος Ράου όπως και κανένας επίσημος Γερμανός εκπρόσωπος δεν ζήτησε ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΛΟΓΟ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΑΞΗ. Ο κ. Ράου αντιθέτως στην συνεντευξη τυπου που είχε δοθεί τότε σε κεντρικό ξενοδοχέιο της Αθήνας, όταν προκλήθηκε για να εκφράσει μια δημόσια συγνώμη, ενοχλήθηκε και κάπου εκεί σταμάτησε και την συνέντευξη.  
Φωτογραφίες, Λεζάντες και παρόμοιοι σχολιασμοί δεν είναι απλά λάθη, είναι ωμή παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας και παραπλανάτε τα παιδιά μας.
Κάνουμε έκκληση, στον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και συμπατριώτη μας κ. Γκλαβά όπως και κάθε αρμόδιο να διορθώσει το προσβλητικό και αναληθή σχολιασμό της φωτογραφίας. 
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου