Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Ενδεχόμενο να είναι και η "κακιά ώρα" !


Τέσσερα ενδεχόμενα παρουσιάζει το http://www.newsit.gr/ellada/  που κινούνται όλα γύρω από τον οδηγό και τη νταλίκα . Επιπλέον βάζει και το  ενδεχόμενο  να έφταιξε "η κακιά ώρα"στον τίτλο του άρθρου !!!

Θα σταθώ στο τέταρτο ενδεχόμενο που βέβαια δεν αναφέρει τη στροφή και την έλλειψη ορατότητας. Και πάνω σε αυτό έχω και μια  προσωπική εμπειρία . Μικρή μεν αλλά άκρως επικίνδυνη .

Κινούμενη λοιπόν ένα απόγευμα στην ΕΟ  ,  στη αριστερή λωρίδα και με κατεύθυνση προς Αθήνα βρέθηκα ξαφνικά σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα . Δεν θα μπορούσα να φανταστώ οτι ενώ ο δρόμος μπροστά μου και σε απόσταση χιλιομέτρων   φαινόταν έρημος , μπαίνοντας σε ελαφρά  στροφή   (στο σημείο πριν την έξοδο για Αττική Οδό ) θα έβρισκα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω μποτιλιαρίσματος ! Χωρίς καλή ορατότητα η στροφή απο μακριά και καμία προειδοποίηση στους ηλεκτρονικούς πίνακες από τη ΝΕΑ ΟΔΟ. 
Παρ΄όλο το ξάφνιασμα και την τρομάρα πρόλαβα να φρενάρω κι ενώ  όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου λειτούργησαν άψογα   το αυτοκίνητο όμως σερνόταν. Ήμουν πολύ τυχερή που στο τέλος τη γλίτωσα.

Κι έρχομαι τώρα στη θέση ενός οδηγού νταλίκας, με βάρος 30 τόνους ,σε κατηφορική στροφή και σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας .Αυτό που τον περίμενε μετά τη στροφή ήταν εφιάλτης .Ήταν κάτι που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ένας οδηγός κινούμενος  υποτίθεται σε κλειστό αυτοκινητόδρομο ασφαλείας .Και όσο φρένο κι αν πατούσε δεν ελεγχόταν η νταλίκα .
Και τελειώνοντας θέτω το ερώτημα . Πόσο "ασφαλείς" είναι  οι αυτοκινητόδρομοι που τους χρυσοπληρώνουμε ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου