Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μετά το πολύνεκρο τροχαίο : «Δεν μας αφήνουν να φτιάξουμε τον δρόμο για να μην είναι ανταγωνιστική η νέα εθνική οδός! »


Με αφορμή το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στο ύψος του Στεφανοβικείου της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου, στο οποίο έχασαν την ζωή τους τρεις νεαροί, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλώντας σε Θεσσαλικά μέσα ενημέρωσης σε Λάρισα και Βόλο, δήλωσε ότι ο παλιός δρόμος είναι επικίνδυνος καθώς περνάνε πολλά φορτηγά από εκεί, λόγω της έλλειψης διοδίων.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε επίσης ότι θα μπορούσαν να γίνουν έργα βελτίωσης στον παλιό δρόμο, όμως αποκάλυψε ότι τέτοιες βελτιώσεις δεν εγκρίνονται από την κεντρική διοίκηση, με την εξήγηση ότι θα πηγαίνουν περισσότερα αυτοκίνητα απο τον παλιό δρόμο, με αποτέλεσμα να μην είναι ανταγωνιστική η νέα εθνική οδός!
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι ούτε το υπουργείο, ούτε η εταιρία Εγνατία Οδός εκπόνησαν τις μελέτες ασφάλειας του δρόμου, παρά τις συναντήσεις που έγιναν εδώ και δύο χρόνια

Τόνισε δε ότι το έγγραφο με το αίτημα προς το υπουργείο εστάλη στις 16 Οκτωβρίου 2013.

ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΕ «ΤΥΦΛΗ» ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΙΧ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ

OXI άλλο αίμα στο δρόμο - καρμανιόλα

* Το υψηλό κόστος των διοδίων οδηγεί τα μεγάλα φορτηγά στην ακατάλληλη παλιά εθνική Λάρισας-ΒόλουΤρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες τα ξημερώματα στο 36ο χλμ. της παλιάς οδού Λάρισας- Βόλου, κοντά στο Στεφανοβίκειο, σε σφοδρή σύγκρουση Δ.Χ. φορτηγού μετά ρυμουλκούμενου, με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο. Νεκροί είναι ο Φίλιππος Καπανιάρης 20 χρονών οδηγός του ΙΧΕ από τον Ριζόμυλο και οι δύο συνεπιβαίνουσες αδελφές Κατερίνα και Ιωάννα Κουτσιαρή ηλικίας 21 και 18 ετών, κάτοικοι Στεφανοβικείου. Το φορτηγό οδηγούσε 22χρονος από την Ηλεία και όπως όλα δείχνουν, κινούνταν στην παλιά εθνική προκειμένου να αποφύγει το υψηλό κόστος των διοδίων.
Το πολύνεκρο τροχαίο έγινε στη 1.36 τα ξημερώματα, στο 36ο χλμ. μεταξύ του ΙΧΕ που ερχόταν από Ριζόμυλο προς Στεφανοβίκειο (κατεύθυνση προς Λάρισα) και της νταλίκας που κινείτο προς Βόλο. Συγκλονισμένοι όλοι και όχι μόνο οι κάτοικοι της περιοχής, από το φοβερό τροχαίο, που έφερε με δραματικό τρόπο και πάλι στην επιφάνεια τη κατάσταση στον παλιό δρόμο Λάρισας- Βόλου. Ο 22χρονος οδηγός της νταλίκας, που μετέφερε φρούτα, συνελήφθη, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.
Απο http://www.thessalianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου