Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Ντοκτορά κλεπτοκρατίας! Εγκλημα χωρίς τιμωρία


ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

 Αποκαλυπτικό ντοκουμέντο στην «Κ.Ε.» αποδεικνύει ότι γνώριζαν -προ κρίσης- σκάνδαλα μεγάλου οικονομικού ύψους και τα κουκούλωσαν, αφήνοντάς τα στα συρτάρια για 14 χρόνια

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ηταν ανύποπτη η Δικαιοσύνη και η πολιτική ηγεσία μας για τη λεηλασία των κρατικών ταμείων μέχρι που ξαφνικά πλάκωσε η «οικονομική κρίση» και είδαν το φως τους;
Υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κουκούλωμα σε μεγάλου οικονομικού ύψους υποθέσεις;
Ενα βούλευμα που φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η «Κ.Ε» αποδεικνύει ότι και γνώριζαν και κουκούλωσαν σκάνδαλα μεγάλου οικονομικού ύψους και μάλιστα με κόλπα που συνεχίστηκαν και μετά την κρίση.
Η υπόθεση αυτή αφορά τη διαφθορά στη Θεσσαλονίκη και εξηγεί γιατί μια περιοχή στην οποία η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είχαν άνετες πλειοψηφίες και οι πολίτες αποδοκιμάζουν στις κάλπες τα δύο άλλοτε ισχυρά κόμματα και η Δικαιοσύνη «μοιράζει» ισόβιες καθείρξεις σε στελέχη του κρατικού μηχανισμού, μεταξύ των οποίων και στον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
Προσέξτε πώς χρειάστηκαν 14 ολόκληρα χρόνια για να πάρει το δρόμο για το εδώλιο του κακουργιοδικείου μια υπόθεση λεηλασίας ευρώ (τότε δισεκατομμυρίων εκατομμυρίων δραχμών...) από τα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών. Αυτά που σήμερα δεν έχουν για συντάξεις και μισθούς...

Στις 13 Φεβρουαρίου 2008 ο Οικονομικός Επιθεωρητής Δημήτρης Σκαρλατόπουλος υπέβαλε πόρισμα-φωτιά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Το πόρισμα διαπίστωνε ότι μέσα σε 18 μόλις μήνες (από το 1999 μέχρι τα μέσα του 2001) δόθηκαν σε μία ομόρρυθμη (και ανύπαρκτη στην ουσία...) εταιρεία της Θεσσαλονίκης μέσω της Δ' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης 3,6 εκατομμύρια ευρώ για επιστροφή ΦΠΑ ενώ δεν έπρεπε να δοθεί ούτε ένα ευρώ!
Τα χρήματα αυτά μοιράστηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, και οι πολίτες που παρίσταναν τους επιχειρηματίες πήραν κάποια μικροποσά.
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αφού έκανε «έρευνα», έθεσε την υπόθεση στο αρχείο και ενημέρωσε για αυτό τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.
Εκείνος διαφώνησε με την αρχειοθέτηση γιατί τα στοιχεία ήταν κραυγαλέα και έψαχνε να βρει το δόλο για τις τεράστιες οικονομικές απώλειες. Ζήτησε λοιπόν νέα έρευνα.
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών έκανε τη νέα έρευνα και ενημέρωσε τον Εισαγγελέα Εφετών ότι ΔΕΝ βρήκε τίποτα αξιόποινο και την έβαλε και πάλι στο αρχείο!!!
Ο Εισαγγελέας Εφετών αυτή τη φορά... συμφώνησε και το σκάνδαλο μπήκε στο αρχείο.
Ο μάρτυρας
Τότε (το 2010) ο επιχειρηματίας Νικ. Κασιμάτης πήγε στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης και του δήλωσε ότι και ο ίδιος έλαβε μέρος στη λεηλασία και αποφάσισε να μιλήσει ως μάρτυρας που θα ομολογούσε και θα ζητούσε επιείκεια για ειλικρινή και έμπρακτη μεταμέλεια.
Ο Εισαγγελέας αναγκάστηκε τότε να ζητήσει νέα έρευνα από άλλους επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών. Οι επιθεωρήτριες κ.κ. Καραγιάννη και Παρθενίου στις 21-12-2012 υπέβαλαν νέο πόρισμα-φωτιά επιβεβαιώνοντας το πόρισμα που είχε υποβληθεί 4 χρόνια νωρίτερα...
Η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο, έγινε κανονική αυτή τη φορά κύρια κακουργηματική ανάκριση και τώρα με το βούλευμα υπ' αριθμ. 190 του 2014 παραπέμπονται στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου δύο στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και οι πολίτες με την εικονική εταιρεία, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη λεηλασία.
Θεωρείται πλέον βέβαιο ότι μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση σε όλους τους βαθμούς το αδίκημα θα έχει παραγραφεί, ενώ τα τεράστια ποσά το Δημόσιο δεν έκανε ακόμα καμία κίνηση, ούτε απλή αγωγή, να τα πάρει από τους υπαλλήλους, οι οποίοι πήραν σύνταξη πριν από μερικούς μήνες.
Με τον ίδιο τρόπο είχαν αντιμετωπιστεί, πριν από αυτούς, συνάδελφοί τους για παρόμοιες υποθέσεις και το προκλητικό είναι ότι απολαμβάνουν βίλες με πισίνες σε θέρετρα της Χαλκιδικής...
Ακόμα και η αγωγή που έχει ορίζοντα 20ετίας δεν θα προλάβει να δικαστεί και θα παραγραφεί, αφού οι δικάσιμοι προσδιορίζονται 2-3 χρόνια μετά σε κάθε έναν βαθμό ξεχωριστά...
Ετσι μεταχειρίζεται ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός και οι ανεξάρτητες εξουσίες τα στελέχη του, που κατά το βούλευμα παραπομπής έκαναν το εξής:
«...ενώ είχαν την ιδιότητα του υπαλλήλου, κατά τη διαχείριση φόρων, ελάττωσαν εν γνώσει τους και για να ωφεληθεί άλλος τη δημόσια περιουσία, της οποίας η διαχείρισή τους ήταν εμπιστευμένη, μεταχειριζόμενοι ιδιαίτερα τεχνάσματα και προκαλώντας ελάττωση της περιουσίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας...».
Τους παραπέμπει όλους με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου...
Η «Μαύρη Βίβλος»
Η περίπτωση αυτή υπάγεται στις περιπτώσεις για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τη «Μαύρη Βίβλο» των σκανδάλων της περασμένης διετίας.
Στη «Μαύρη Βίβλο» αποκαλύπτεται ότι το υπουργείο Οικονομικών προσπάθησε να περάσει (ν)τροπολογία με την οποία θα έθετε στο αρχείο υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Η φαινομενικά «συντεχνιακή» (ν)τροπολογία αφορά ποσά τεράστια, σαν κι αυτά που αναφέρονται στο βούλευμα που αποκαλύπτουμε σήμερα και σαν κι αυτά με τα οποία ελάττωσαν τόσο την περιουσία του Δημοσίου, ώστε να μην μπορούν να πληρωθούν συντάξεις και κοινωνικές παροχές απόλυτα αναγκαίες για ζωές που χάνονται...
Μέσα στις χιλιάδες αυτοκτονίες των τελευταίων ετών δεν είναι κανένας από αυτούς που λεηλάτησαν τα ταμεία...
Υ.Γ.: Ο αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς παραιτήθηκε γιατί κατηγορείται ότι ενεπλάκη σε εικονικά και πλαστά τιμολόγια στην προσπάθεια να κερδίσει τις εκλογές ο Σαρκοζί. Ο επιχειρηματίας Κασιμάτης έχει καταθέσει ότι μέρος των χρημάτων αυτών στη Θεσσαλονίκη, που αφαιρέθηκαν με εικονικά και πλαστά τιμολόγια, μεταφέρονταν τακτικά με βαλίτσα στο υπουργείο Οικονομικών για «υψηλά ισταμένους»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου