Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Για τα πανηγύρια


Σε μια χώρα κατεστραμμένη  σε μια τετραετία λες και βγήκε από τον πόλεμο ο σοφός λαός απεφάνθη πάλι στην κάλπη . Αφενός   στέλνοντας και  τους πιο  άξιους για τουρισμό στην Ευρωβουλή και αφετέρου έδωσε ΄τόσο σαφές μήνυμα που σχεδόν όλοι πανηγύριζαν .

Ας μη δίνουμε λοιπόν συνέχεια δικαιολογίες  στην ανοχή και στις επιλογές μας . Οτι δηλ. ήταν ευρωεκλογές και η ψήφος ήταν χαλαρή.  Τα μέτρα όμως που μας παίρνουν συνεχώς δεν είναι εξίσου χαλαρά αλλά αντιθέτως είναι σφικτά μέχρι πνιγμού. .


Σε περιοχές όπως η Β" Αθηνών όπου είδαμε  μάχες σώμα με σώμα για μια σακούλα τζάμπα ζαρζαβατικά από τους λαϊκάτζήδες  είχαμε τις εξής τιμωρητικές ψήφους στις Ευρωεκλογές:
ΝΔ 21,13% για τη φιλολαϊκή πολιτική της
Ελιά 6,44% για σταθερότητα
Το Ποτάμι 7,86%  ως φόρος τιμής στα τηλεοπτικά αστέρια
ΧΑ 8.36% για να "τιμωρήσει" το 91,64%

Η δε  επαρχία ενίσχυσε τα συγκεκριμένα κόμματα για άλλους  λόγους:
 Η πλειοψηφία της σταθερής πελατείας ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ  που είναι και άνω  των 60 ετών  βρίσκεται διάσπαρτη σε όλο το μορφολογικό ανάγλυφο της επικράτειας . Ενα εκλογικό σώμα που δεν έχει πάρει είδηση τι συμβαίνει .Ή μάλλον ξέρει τι συμβαίνει από την ενημέρωση που έχει από τα μεγάλα κανάλια αφού μόνο αυτά μπορούν να εκπέμπουν σε όλη την Ελλάδα . Έχει την εικόνα της σταθερότητας ,της ανάπτυξης και της προόδου σε 24ωρη βάση .

Η ίδια αυτή εκλογική πελατεία κρατάει και  χρόνιους  δεσμούς με τα πρώην μεγάλα κόμματα εξουσίας .Το ρουσφετολογικό όργιο είχε κυρίως  επαρχιώτικο αέρα και χαρακτήρα  γιατί ήταν  πιο άμεση η επαφή ψηφοφόρων και τοπικών Μαυρογυαλούρων . Αυτές οι επαφές δεν κόβονται εύκολα. Ούτε με το μαχαίρι στις συντάξεις .

Μια άλλη  μεγάλη κατηγορία ψηφοφόρων  περίπου 40%  δεν μπήκε στον κόπο να ψηφίσει. Είναι οι κουλ ,του "δεν ξέρω, δεν απαντώ" και αυτοί που νομίζουν ότι τιμώρησαν το πολιτικό σύστημα με την αποχή τους .Κακό που τους έκαναν ! 
Το ποσοστό της αποχής ήταν  πολύ μεγάλο για τις παρούσες συνθήκες  . Αν προσθέσει κανείς αυτό το ποσοστό     με τα ποσοστά  των κομμάτων που προανέφερα σε όλη την επικράτεια είμαστε για τα πανηγύρια και όχι για να πανηγυρίζουμε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου