Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Μ. Καρχιμάκης: Ποιοί «έσπασαν» ομόλογα πριν από το κούρεμα του χρέους - Στη δημοσιότητα τα ονόματα


Για προνομιακή πληροφόρηση τραπεζικών και οικονομικών κύκλων λίγο πριν από το «κούρεμα» του χρέους κάνει λόγο με ανακοίνωσή του...ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Σύμφωνα με τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, η Δικαιοσύνη και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής οφείλουν να διερευνήσουν το θέμα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μ. Καρχιμάκη:
«Μπορεί η ηγεσία της ελληνικής δικαιοσύνης και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να αναλάβουν πρωτοβουλία ελέγχου για το ποιοι τραπεζικοί και οικονομικοί κύκλοι πούλησαν (ΕΣΠΑΣΑΝ) ομόλογα πριν το κούρεμα του δημοσίου χρέους έχοντας προνομιακή πληροφόρηση, εξασφαλίζοντας έτσι τα λεφτά τους και μεγεθύνοντας τις περιουσίες τους ενώ οι πολλοί κοινοί θνητοί και ανίδεοι την πλήρωσαν χάνοντας το 50% της περιουσίας τους;

Η Κύπρος έδωσε το παράδειγμα αποφασίζοντας να δημοσιευτούν τα ονόματα όσων προσώπων μετέφεραν κεφάλαια στο εξωτερικό, πριν πραγματοποιηθεί το ξαφνικό κούρεμα των καταθέσεων !!!
Οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες της Ελλάδας έχουν την βούληση να ανοίξουν το κεφάλαιο του κουρέματος των ομολόγων των ιδιωτών, ποιοι δηλαδή έσπασαν ομόλογα πριν την επίσημη ανακοίνωση, για την πραγματοποίηση του κουρέματος;
Το σίγουρο είναι ότι μπορούν, το ερώτημα είναι αν θέλουν...».
Από directnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου