Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Δώστε μας τη δύναμη να καταργήσουμε τις μπάρες!


Του Στρατή  Λουπάτατζη
Στις προηγούμενες εκλογές και λίγες μέρες πριν πραγματοποιηθούν, αυξήθηκε η τιμή των διοδίων. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και πριν από αυτές τις εκλογές και αφού πρώτα έχουν απαλλαγεί οι κοινοπραξίες που λυμαίνονται τους πάλαι ποτέ ελληνικούς μας δρόμους από το ρίσκο της επένδυσης (δίνοντάς τους «προίκα» και άλλα δυο δισεκατομμύρια ευρώ). Δεν είναι τυχαία η επιμονή της κυβέρνησης στο να μην αποδέχεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καλούσε την περίοδο των εκλογών ο κόσμος να μετακινηθεί ελεύθερα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα χωρίς να πληρώσει διόδια. 

Αυτή η εκλογική περίοδος δε μοιάζει με τις άλλες. Ένας γονατισμένος λαός, εξαθλιωμένος, άνεργος, που ζει στα όρια της επιβίωσης, εύχονται την περίοδο των εκλογών να κάτσει σπίτι του, να μην πάει να ψηφίσει, να μην στείλει ένα σαφές μήνυμα ανατροπής. Όλοι εμείς, που το προηγούμενο διάστημα, ενταγμένοι το κίνημα ενάντια στα διόδια, δώσαμε και δίνουμε τη μάχη ενάντια στα ντόπια και ξένα συμφέροντα που λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο της χώρας μας, ξέρουμε, νιώθουμε και αισθανόμαστε τον φόβο τους. Ξέρουμε ότι γνωρίζουν πως η ελπίδα του λαού μας βρίσκεται στην Αριστερά και στα κινήματα. Βρίσκεται σε αυτούς που όχι μόνο δεν έχουν υπογράψει ή δεν έχουν δοσοληψίες μαζί τους, αλλά είναι κυνηγημένοι με κάθε τρόπο (δικαστικό ή συκοφάντηση μέσω των ΜΜΕ). Η μόνη ελπίδα γι' αυτόν τον λαό είναι η ενίσχυση της Αριστεράς και, όσον αφορά την Περιφέρεια Αττικής, η κατάργηση των αποικιοκρατικών συμβάσεων "εκχώρησης" των δρόμων μας περνά μέσα και από την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της Δύναμης Ζωής. Για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, για να δώσουμε δύναμη στον αγώνα μας.

* Ο Στρατής Λουπάτατζης είναι μέλος της επιτροπής Ενάντια στα Διόδια και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αν. Αττική με τη Δύναμη Ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου