Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Ευρωεκλογές 2009 - Όταν ο Ε. Βενιζέλος διαπίστωνε δυσαρμονία μεταξύ εκλογικού σώματος και κυβέρνησης(video)

Την επομένη των ευρωεκλογών του 2009 ο Ε. Βενιζέλος ζητά εκλογές μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ με 4 μονάδες επι της ΝΔ στις ευρωεκλογές χωρίς ωστόσο να "παραποιεί το Σύνταγμα".   

Στις 7 Ιουνίου του 2009, μια μέρα μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ επί της ΝΔ στις ευρωεκλογές με 4,35 μονάδες, ο Ε. Βενιζέλος ζητά τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών καθώς διαπιστώνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την "ουσιαστική νομιμοποίηση που απαιτείται, προκειμένου να διαχειριστεί μια πρωτοφανή κρίση, μια κρίση διεθνή αλλά και μια κρίση εθνική που προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της. Υπάρχει πρόβλημα δυσαρμονίας. Υπάρχει πρόβλημα ουσιαστική δυσαρμονίας μεταξύ της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και του πραγματικού συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα".

Στο 1.17 του βίντεο ο Ε. Βενιζέλος ζητά εκλογές χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί μια αντισυνταγματική πρόταση ή παραποίηση της Δημοκρατίας και του Συντάγματος όπως δήλωσε για το πανομοιότυπο αίτημα του Α. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των ευρωεκλογών του 20 

Από  stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου