Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Κ. Λαπαβίτσας: "Πυροτέχνημα με σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία η απόφαση της κυβέρνησης να βγεί για δανεισμό στις αγορές "Ο καθηγητής Οικονομικών, Κώστας Λαπαβίτσας, μιλά στο Κόκκινο για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

Πυροτέχνημα με σοβαρές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να βγεί για δανεισμό στις αγορές, μιλώντας στο Κόκκινο ο καθηγητής οικονομικών, Κώστας Λαπαβίτσας

Τόνισε πως αυτό "θα κοστίσει τουλάχιστον 40 εκατ ευρώ για κάθε δις ευρώ που δανειζόμαστε. Δηλαδή για πέντε χρόνια θα έχουμε 400 εκατ. τα οποία η κυβέρνηση είναι διατιθεμένη να σπαταλήσει για να ζητήσει τη ψήφο στις ευρωεκλογές".

"Είναι μια κυνική διαχείριση που δείχνει οτι δεν έχει αλλάξει τίποτα στο επίπεδο πολιτικής και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα που καθορίζουν την οικονομία. Απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό σε μια χώρα με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας την στιγμή που τα υπόλοιπα στοιχεία όπως οι εξαγωγές δείχνουν πως  οχι μονο δεν έχουμε success story αλλά βρισκόμαστε μπροστά στη κατάρρευση" δήλωσε ο Κ. Λαπαβίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου