Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Υπουργικές μίζες - Ο «Γιάννης», υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι, ο οποίος μετέφερε σε βαλίτσες υπέρογκα ποσά σε υπουργούς των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων.(βίντεο)

Οι αποκαλύψεις αυτές  έγιναν Μάιο 2013  στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου  και ειναι συγκλονιστικές . Όχι πως δεν το ξέραμε αλλά άλλο πράγμα είναι να το φαντάζεσαι και άλλο να το ακούς .Ο μάρτυρας έχει καταθέσει και στην Δικαιοσύνη  ....
 Μια υπενθύμιση για το τι πληρώνουμε .

"Το «λάδωμα» ήταν περίπου θεσμικό, με την έννοια ότι οι «λαδιάρηδες» επιχειρηματίες βρίσκονταν στο απυρόβλητο και υπέγραφαν ακόμη και επιταγές των 500.000 ευρώ με υπογραφή «εμού του ιδίου», οι οποίες στη συνέχεια εξαργυρώνονταν από τις τράπεζες. Το «δρομολόγιο» επαναλαμβανόταν συνεχώς. Ένας πρόεδρος κατασκευαστικής εταιρείας, πολύ γνωστός και ισχυρός, είχε αναλάβει τον ρόλο της «διανομής». Ο έμπιστος οδηγός του αναλάμβανε τα περαιτέρω. 

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου σχετικά με τη διακίνηση μαύρου χρήματος από γνωστούς επιχειρηματίες σε πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς και υφυπουργούς από το 1999 έως το 2006.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ήδη έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το περιεχόμενο των αποκαλύψεων, ενώ πλήρη ενημέρωση έχει και η Γραμματεία κατά της Διαφθοράς, της οποίας ηγείται ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις ως προς τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβουν αρμόδιοι παράγοντες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.


«Λάδωναν» τους υπουργούς

Υπουργοί, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, υφυπουργοί και βουλευτές των κομμάτων εξουσίας, από το 1999 έως την ολοκλήρωση του ευρύτερου «πακέτου» των Ολυμπιακών, δηλαδή τουλάχιστον έως το 2006, ήταν παραλήπτες «βαλιτσών» με μαύρο χρήμα από γνωστούς ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες. 

Το «λάδωμα» ήταν περίπου θεσμικό, με την έννοια ότι οι «λαδιάρηδες» επιχειρηματίες βρίσκονταν στο απυρόβλητο και υπέγραφαν ακόμη και επιταγές των 500.000 ευρώ με υπογραφή «εμού του ιδίου», οι οποίες στη συνέχεια εξαργυρώνονταν από τις τράπεζες. Το «δρομολόγιο» επαναλαμβανόταν συνεχώς. Ένας πρόεδρος κατασκευαστικής εταιρείας, πολύ γνωστός και ισχυρός, είχε αναλάβει τον ρόλο της «διανομής». Ο έμπιστος οδηγός του αναλάμβανε τα περαιτέρω. 

Ήταν και ο επίσημος «καταμετρητής» των δεσμίδων των εκατό ευρώ. Οι δεσμίδες έφεραν τις γνωστές τραπεζικές ετικέτες. Με λίγα λόγια, το αλισβερίσι ήταν ξεκάθαρο και οι εμπλεκόμενες πλευρές αισθάνονταν απόλυτη ασφάλεια. 

Όλα τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Εν αναμονή των εξελίξεων και ενώ το ρεπορτάζ τρέχει, το zougla.gr απευθύνθηκε σε πολιτικά στελέχη όλων των κομμάτων, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, προκειμένου να τοποθετηθούν επί των αποκαλύψεων.


Οι αποκαλύψεις του «Κίτρινου Τύπου»


Ζωντανά στο στούντιο της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο «Γιάννης», υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι, ο οποίος μετέφερε σε βαλίτσες υπέρογκα ποσά σε υπουργούς των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο «Γιάννης», για ευνόητους λόγους, θέλησε να κρατήσει μυστική την ταυτότητά του, ωστόσο οι αποκαλύψεις στις οποίες προέβη απλώς... σοκάρουν. Μάλιστα, έπεσε και θύμα κλοπής, όταν άγνωστοι του διέρρηξαν το αυτοκίνητο και αφαίρεσαν σημαντικά στοιχεία για τις υποθέσεις. 

Ο «Γιάννης» είπε ότι ο εργοδότης του τού έδινε βαλίτσες με χρήματα που προέρχονταν και από αυτόν, αλλά και από ακόμη τέσσερα ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίες προορίζονταν για πρωτοκλασάτους υπουργούς.


Όπως ανέφερε, τα χρήματα μεταφέρονταν σε δεσμίδες των 100 ευρώ σε βαλίτσες, με χαμηλότερη «αμοιβή» τα 150.000 ευρώ. Οι περισσότερες βαλίτσες που έχει μεταφέρει ταυτόχρονα είναι δύο, ενώ πολλές φορές πήγαινε επιταγές με υπογραφή «εμού του ιδίου». 

Οι μίζες, όμως, δεν ξεκίνησαν επί ευρώ, αλλά και παλαιότερα «επί καθεστώτος» δραχμής. Βέβαια, τα χρήματα δεν τα εισέπρατταν οι ίδιοι οι υπουργοί, αλλά οι γραμματείς τους.

Έπειτα από σχετική ερώτηση αν μεταξύ των πολιτικών που «ευεργετήθηκαν» με «δωράκια» από τους εν λόγω επιχειρηματίες συγκαταλέγονταν και πολιτικοί από τον χώρο της Αριστεράς, ο «Γιάννης» ξεκαθάρισε 

πως δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή του, ούτε ο ίδιος ποτέ μετέφερε χρήματα σε αυτούς."


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

http://www.zougla.gr/politiki/article/ipourgikes-mizes#.Uv_M9woka1U.blogger

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου