Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Αθώοι οι συλληφθέντες στα διόδια Πάχης Μεγάρων


Αθώοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής στα διόδια της Πάχης Μεγάρων, οι οποίοι δικάζονταν...
στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή των επτά κατηγορουμένων για την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά την οποία συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι, «ήταν μια αυθόρμητη συμβολική ενέργεια του κόσμου για την οποία είχε ενημερωθεί η τροχαία τέσσερις ημέρες νωρίτερα» και ότι «υπήρχε συνεννόηση του δημάρχου με τους επικεφαλής της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο».

Αθώωος κρίθηκε και ο ένας εκ των επτά κατηγορουμένων, ο οποίος αντιμετώπιζε επιπλέον κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή, παρότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να κηρυχθεί ένοχος.
Οι μάρτυρες που κατέθεσαν στο δικαστήριο, κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης που ήταν παρόντες στη διαμαρτυρία, υποστήριξαν ότι δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα στην κυκλοφορία και ότι αναίτια είχαν σπεύσει στα διόδια τα ΜΑΤ και δημιούργησαν ένταση, καθώς προκαλούσαν τους συγκεντρωμένους και χτυπούσαν γυναίκες και παιδιά.
Όπως είπαν στο δικαστήριο, με την ύπαρξη των διοδίων οι κάτοικοι της περιοχής είναι υποχρεωμένοι να δίνουν 1.000-1.200 ευρώ το χρόνο, μόνο και μόνο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο.
Σημειώνεται, ότι για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και ένας ακόμη από τους συγκεντρωθέντες, για τον οποίο η υπόθεση έχει διαχωριστεί, λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας.
Πηγή directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου