Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Βόμβα Τραγάκη: Ξέραμε για Άκη, Γιάννο πριν 10 χρόνια!


Απίστευτη καταγγελία του Γιάννη Τραγάκη! Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έριξε βόμβα μεγατόνων, καθώς σε συνέντευξής του στην Ελευθεροτυπία παραδέχθηκε πως από το 2005 η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής γνώριζε για την ανάμιξη των Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννου Παπαντωνίου στα σκάνδαλα των εξοπλιστικών!
Η Εξεταστική Επιτροπή του 2005, της οποίας ήταν πρόεδρος, είχε τεκμηριώσει πλήρως την απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, του Άκη Τσοχατζόπουλου για τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, εκατομμυρίων δολαρίων, σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων TOR-Μ1 και TPQ-37 και του Γιάννου Παπαντωνίου για τις προμήθειες.

«Πριν από 10 χρόνια είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR-M1 και τα TPQ-37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Drumilan, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο πάρτι των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε», λέει στην Ελευθεροτυπία.
Όπως λέει, είχαν εξεταστεί 90 μάρτυρες, είχαν κατατεθεί 180 έγγραφα και είχαν καταγραφεί 17.000 πρακτικών. Είχε εντοπιστεί με ακρίβεια δολαρίου η προμήθεια που είχε κατατεθεί για τα Αντισταθμιστικά Οφέλη, ύψους 25.081.957 δολαρίων. Η διαδρομή του «μαύρου χρήματος» είχε περάσει από τη Ρωσία στην Κύπρο, από την Κύπρο στη Νέα Υόρκη και από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη όπου ζητήθηκε και επιτεύχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών.
Εκτός όμως από τον Άκη και τον Γιάννο, η Βουλή γνώριζε εδώ και χρόνια και για τον Αντώνη Κάντα. «Έπρεπε να έχει κληθεί να καταθέσει τότε», λέει.
Σύμφωνα με τον ίδιο «το θέμα των προμηθειών για τους TOR-M1 προσπάθησαν να το κουκουλώσουν και από από την Αθήνα και από τη Μόσχα».
Πηγή e-Reportaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου