Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

To πραγματικό success story . Η Ελλάδα μέσα στις 20 χώρες όπου οι άνθρωποι υποφέρουν από τη φτώχεια!


Τα στοιχεία είναι θλιβερά. Μπορεί να ζούμε την εξαθλίωση σε καθημερινή βάση, όμως όταν έρχονται τα νούμερα και οι συγκρίσεις με άλλες χώρες αυτού του κόσμου να επιβεβαιώσουν τον κανόνα,  το σοκ παραμένει και είναι μεγάλο… Όταν στις  ΗΠΑ -μόνο!- το 4%  του πληθυσμού δεν εμφανίζεται ευχαριστημένο με τη ζωή του το 2012, υπάρχουν χώρες  -ανάμεσά τους και η μικρή σε πληθυσμό Ελλάδα- όπου οι άνθρωποι βιώνουν ακραίες συνθήκες φτώχειας. Βυθισμένοι στην ανέχεια και μην έχοντας ούτε τα απαραίτητα, οι άνθρωποι αυτοί έχουν «χτυπηθεί» αλύπητα από την παγκόσμια οικονομική κρίση, με τους Έλληνες να… σέρνουν πρώτοι τον χορό της απόλυτης εξαθλίωσης που μας έφεραν οι πολιτικοί μας.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Gallup, συγκριτικά με την έναρξη της κρίσης, όπου υπέφερε το 11% του παγκόσμιου πληθυσμού, το 2012 το ποσοστό ανέβηκε στο 14%.
Η εταιρεία Gallup παρουσίασε τις είκοσι χώρες, όπου το μεγαλύτερο μέρος του λαού υποφέρει και δυστυχώς η Ελλάδα κατέχει μία θέση στη λίστα! Συγκεκριμένα, η χώρα μας βρίσκεται 17η με ποσοστό 26%.
Πρώτη στη λίστα έρχεται η Βουλγαρία, όπου το περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού -39%- φαίνεται να ζει σε άθλιες συνθήκες. Πολύ κοντά στη Βουλγαρία είναι η Aρμενία, η Καμπότζη, η Αϊτή, η Ουγγαρία, η Μαδαγασκάρη, τα Σκόπια και το Ιράν.
Πηγή e-Reportaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου