Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Τους άδειασε κανονικά ο Μίκης για την Προεδρία της Δημοκρατίας !

Σκληρό «Όχι» του Θεοδωράκη σε Βενιζέλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας 


Ισχυρό «όχι» έστειλε ο Μίκης Θεοδωράκης στην πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου, να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Μίκης με ανακοίνωσή του έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της Κυβέρνσης να μην τον «εμπλέκουν στα παιχνίδια τους». Όπως επισημαίνει ο κ. Θεοδωράκης, «στο επίκεντρο της εθνικής μας κρίσης βρίσκεται και η διαρκώς οξυνόμενη κρίση του προσωπικού της υποτέλειας λόγω της φθοράς που υφίστανται τα μέλη του, καθώς είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα των ξένων καγκελαριών που από το 2011 κατέχουν τη χώρα, μεταξύ των οποίων μέτρων ήταν και το να καταδικάσουν σε σιγή όσους και όποιους συνεχίζουν να σκέφτονται και να μάχονται αντιμνημονιακά και αντισυστημικά».

«Ένας απʼ αυτούς υπήρξα και είμαι κι εγώ, γεγονός που το γνωρίζουν όλοι», συνεχίζει ο μουσικοσυνθέτης, διερωτώμενος «πώς είναι λοιπόν δυνατόν να με εμπλέκουν στα παιχνίδια τους οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους;».
Άλλωστε, υπενθυμίζει, «μόλις προχθές ανέπτυξα στην Ακαδημία Αθηνών την άποψή μου υπογραμμίζοντας ότι η “Μόνη Λύση” είναι η κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας».
«Μπροστά σʼ αυτό τον στόχο», καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης, «ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα πολιτικά παιχνίδια που απασχολούν το υπάρχον πολιτικό δυναμικό σαν ένα τμήμα της βαθειάς κρίσης ενός πολιτικού χώρου ο οποίος εγκατέλειψε προ πολλού τον ελληνικό λαό τυφλωμένος από πολιτικές φιλοδοξίες και απέναντι στον οποίο η δική μου θέση είναι η κάθετη αντίθεση και η ανθρώπινη θλίψη».
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Βενιζέλος, είχε υποστηρίξει ότι το πρόσωπο που θα μπορούσε να προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας «μπορεί να είναι ένας αριστερός διανοούμενος, ένας άνθρωπος που έχει τιμήσει τη χώρα στο εξωτερικό, μια μεγάλη καλλιτεχνική προσωπικότητα», όπως ο Μίκης Θεοδωράκης.
Πηγή e-Reportaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου