Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Θαύμα! Ο Στουρνάρας νίκησε τη φοροδιαφυγή!


Αποστολή εξετελέσθη. Αυτό περίπου ανακοίνωσε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σχετικά με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, υποστηρίζοντας προς μεγάλη έκπληξη όλων (προφανώς και των τροϊκανών) ότι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος έχει ολοκληρωθεί.
Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα ο υπουργός Οικονομικών έφερε ως παράδειγμα των κυβερνητικών επιτευγμάτων την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής όσων έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό.

Βουλευτές επεσήμαναν ότι ειδικά για το τελευταίο η αληθινή εικόνα κάθε άλλο παρά αισιοδοξία εμπνέει.
Υπενθύμιζαν μάλιστα απάντηση που ο ίδιος είχε δώσει κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από την οποία προέκυπτε ότι τα δημόσια έσοδα από τους ελέγχους αυτών κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.
Ο υπουργός δεν είπε λέξη για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Προτίμησε να αναφερθεί στο success story της κυβέρνησης, προτάσσοντας το πρωτογενές πλεόνασμα, τον αρνητικό πληθωρισμό, το δείκτη ανταγωνιστικότητας.
Επανέλαβε ότι η χώρα έχει καλύψει το 80% της απαιτούμενης προσπάθειας που ορίζεται χρονικά από το 2009 έως το 2016.
Εξέφρασε τέλος τη χαρά του που ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται πλέον καθαρά υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και όχι της εθελουσίας εξόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου