Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Μια προσωπική εμπειρία από τα εργοτάξια της Ε.Ο Κορίνθου- Πατρών

Μετά τα μασκαραλίκια  του  Χρυσοχοϊδη με τη φιέστα των εγκαινίων στο   Καματερό,  για ΄ένα έργο που κατέρρευσε  μέσα σε 10 μέρες από μια νεροποντή , λέω να συνεχίσω το θέμα με αυτή την διαχρονική πληγή .

Και είναι πληγή που δεν κλείνει γιατί  τις υπερτιμολογημένες  αναθέσεις ,τις  κακοτεχνίες  και τις χαριστικές συμβάσεις  τις πληρώνουμε εμείς  και όχι ο κάθε τζάμπα μάγκας που περνάει από το υπουργείο Υποδομών .Κι αν κυνηγούν επίορκους  υπαλλήλους για παραβάσεις που είναι κατά του δημοσίου συμφέροντος  ,τότε οι πολιτικοί τους  προϊστάμενοι θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι για κακουργηματικές πράξεις .

Θυμάστε εκείνη τη γραφική φιέστα που έγινε το  Μάιο στο Ζευγολατιό με Σαμαρά - Βενιζέλο  να κορδώνονται μπροστά στο φακό για την δήθεν επανεκκίνηση των έργων ,  με τις μπουλντόζες για ντεκόρ  και τα φορτηγά να κόβουν βόλτες;  Δηλαδή μια στημένη απάτη  από  τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο !


Εκείνο το διάστημα που είχε γίνει η φιέστα και η "Ολυμπία Οδός " είχε πάρει   ένα πασχαλινό μποναμά 60 εκατομμυρίων (ούτε μαρουλόφυλλα να είναι !) είχα κι εγώ μια προσωπική εμπειρία που παρ΄ ολίγο να μου στοιχίσει τη ζωή.

 Σε ένα ταξίδι μου προς την Πάτρα κοντά στο Ζευγολατιό είχα προσέξει ότι φορτηγά ανά διαστήματα έκοβαν βόλτες στις προσχωματώσεις  κατά μήκος  της "εθνικής οδού" σηκώνοντας σύννεφα από σκόνη . Δεν υπήρχαν μηχανήματα  ,δεν υπήρχε ψυχή  παρά μόνο τα φορτηγά που δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο προορισμό.

Και ενώ σκεφτόμουν τι  κάνουν οι απατεώνες για να δείξουν ότι κάτι γίνεται στα έργα ,ένα πυκνό  σύννεφο από χώμα κάλυψε την εθνική οδό.  Έχασα τελείως την ορατότητα και την επαφή με το δρόμο .Σοκαριστικό!!!  Δεν ξέρω πόσο διήρκεσε αυτό αλλά βγαίνοντας απ΄'αυτή την κόλαση συνειδητοποίησα έντρομη  ότι είχα βγει  τελείως στο αντίθετο ρεύμα γιατί  ο δρόμος  έκανε ελαφριά στροφή .  Ευτυχώς   δεν ερχόταν κάποιο αυτοκίνητο  εκείνη τη στιγμή ..

Γι΄αυτή την ψυχική οδύνη  που παραλίγο να χάσω και τη ζωή μου  είχα πληρώσει και διόδια ! Kαι ήμουν και τυχερή  γιατί πόσοι άλλοι, πιο άτυχοι από  μένα  έχουν θυσιαστεί  σε αυτή την καρμανιόλα.

Ας μας πουν λοιπόν αυτοί οι απατεώνες  με τις φιέστες και με τις αποσπασματικές παραπομπές στην Ευρώπη σε ποια πολιτισμένη χώρα  συμβαίνουν όλα αυτά.  Μόνο σε μια Μπανανία  ένας απλήρωτος φορτηγατζής  θα κάρφωνε την  εταιρία σε ραδιοσταθμό της Πάτρας  (ΕΡΑ) για το θεάρεστο έργο που του  είχαν αναθέσει . Δηλαδή να κόβει βόλτες  κατά μήκος της εθνικής και να σηκώνει σκόνη προσποιούμενος ότι γίνονται έργα !!!Και Σαμαράς  και Βενιζέλος να καμαρώνουν!
Το ηχητικό  εδω
Από tsipoura

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου