Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Ο Σαμαράς εξημερώνει τον Πρετεντέρη...

Το είχαμε υποψιαστεί ότι ο πρωθυπουργός μας, ο Αντώνης ο Σαμαράς με τ΄ όνομα, είχε ιδιότητες ευεργετικές, ου μην αλλά και ιαματικές.

Το νοιώθαμε στο πετσί μας, που εσχάτως έχει γίνει απαλό σαν του μωρού (της Ρόζμαρι), το ανεμιζόμαστε στην ψυχούλα μας, που είναι σαν να την ξεπλένουν κάθε πρωί τα δάκρυα των αγγέλων.
Ακόμη κι εκείνοι που αυτοκτονούν, το κάνουν πια με το χαμόγελο στα χείλη, ένας άνεργος λιγότερος, για την πατρίδα και τις στατιστικές, ρε γαμώτο.
Το είχαμε καταλάβει ότι ο Σαμαράς είναι κάτι ανάμεσα στην εχινάτσια και την βαλεριάνα, αλλά ότι θα φτάσει μέχρι του σημείου να θεραπεύσει, έστω και για δύο ώρες, τον Ιωάννη Βαπτιστή Πρετεντέρη από την ανίατη ασθένεια της Σκατοψυχίας, ε αυτό δεν το είχαμε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας.Τι Πρετεντέρης ήταν αυτός χθες το βράδυ, θεέ μου.
Τι γλύκα, τι τρυφερότητα, τι καλλιέπεια, τι προσήνεια, τι ευπροσηγορία.
Η καλοσύνη ανάβλυζε από κάθε πόρο του κορμιού του, σαν να είχε καταπιεί την Μητέρα Τερέζα και τον Μαχάτμα Γκάντι ταυτοχρόνως.
Και πάνω απ΄ όλα το πρόσωπο.
Αυτό το άκαμπτο, πέτρινο πρόσωπο, που το έχουν κτίσει οι μάστορες του Γιοφυριού της Άρτας και που κάποτε θα αποκαλυφθεί ότι στα θεμέλιά του είναι χτισμένη η Όλγα Τρέμη, η άνκορ γούμαν του Πρωτομάστορα.
Όσο πέρναγε η ώρα, τα λιθάρια έπεφταν ένα- ένα και το πρόσωπο του Ιωάννη γλύκαινε και γλύκαινε και γλύκαινε, σαν σιρόπι από μπακλαβά είχε γίνει εκεί κατά τις δώδεκα.


Δεν είναι μόνο οι ιαματικές ιδιότητες του Αντώνη, είναι και η οικειότητα που έχει κτισθεί από τις αλλεπάλληλες επισκέψεις του Πρετεντέρη στο Μαξίμου.
Ο Ιωάννης μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο πιο συχνά κι από τον ντελιβερά με το σούσι κι εκείνο που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί μπαίνει από την πίσω πόρτα και όχι από την κυρία είσοδο.
Γιατί τέτοια μυστικότης;
Ποιος ντρέπεται για ποιον;
Ο Ιωάννης που πάει να δει τον Αντώνη ή ο Αντώνης που πάει να τον δει ο Ιωάννης;


Η άφατη γλύκα του Ιωάννη δεν πήγε στράφι, αντιθέτως παρήγαγε αποτελέσματα εντυπωσιακά.
«Οι νέοι, απογοητευμένοι από τις δυσκολίες και την ανεργία, έχουν φτάσει, δυστυχώς, να αμφισβητούν τη Δημοκρατία», ρώτησε ο Πρετεντέρης, οποίος προφανώς ταυτίζει τη Δημοκρατία με τον εαυτό του και τον Σαμαρά.
Για να λάβει από τον πρωθυπουργό την εξής καταπληκτική απάντηση:
"Κύριε Πρετεντέρη, σε ένα χρόνο από σήμερα θα έχουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα δωρεάν Wi-Fi", τουτέστιν δωρεάν ασύρματο ίντερνετ.
Άλλως ειπείν, τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω, από την πόλη έρχομαι και στην κορφή καν' έλα, ό, τι του φανεί του λωλοστεφανή.
Με το που θα το δούνε το δωρεάν ίντερνετ οι νέοι, θα την λατρέψουν τη Δημοκρατία του Πρετεντέρη και του Σαμαρά.
Θα της κάνουνε χιλιάδες like στο facebook, θα μπούνε στο Google και θα κατεβάσουνε τον «Επιτάφιο» του Περικλέους σε greeglish, θα γράψουν στο twitter ευχαριστίες του στυλ «μας έφερε το Wi-Fi κι ας έχει τη φάτσα του Ποπάι, μας έχει βάλει στο top ten κι ας φέρνει λίγο στον Πετέν».

Είπανε, είπανε, είπανε, μέχρι που φτάσανε στο ψητό, στο λόγο για τον οποίο έγινε αυτή η συνέντευξη.
«Από αυτά που λέτε, κύριε Πρόεδρε, βγάζω το συμπέρασμα ότι είστε καχύποπτος σχετικά με στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της βίας», ρώτησε ο Ιωάννης.
«Ναι, είμαι καχύποπτος», απάντησε ο Αντώνης κι έπεσε βαθειά σιωπή στο παλιό μας δάσο, πώς να σε ξεχάσω που σε πήρε η γης.
Μετά οι δύο άνδρες σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους, έσφιξαν τα χέρια και πήγαν ομού στην κρεαταγορά να φάνε πατσά.
Ωμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου