Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

Μας τα παίρνουν όλα .Στους πιστωτές καταλήγει το 98% των δανείων

<< Κι εκείνες οι κορώνες και οι απειλές  ήταν απάτη;;;Δηλ. ότι θα καταρρεύσει το Σύμπαν αν δεν πάρουμε τη Δόση ;;;Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ένας  απλός πολίτης, αν εξαπατά τον κόσμο και τον οδηγεί σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια ,θεωρείται μεγάλος απατεώνας και επικίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον .>>

Μπορεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να επαινούν την Ελλάδα για τις θυσίες της, υποσχόμενοι δόσεις και νέα βοήθεια εφ' όσον οι Έλληνες τηρούν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις μνημονιακές συμβάσεις όμως γεγονός παραμένει πως ελάχιστο μέρος από τα δάνεια και τις ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις (μόλις το 1,6%) που λαμβάνει η χώρα καταλήγει στον κρατικό προϋπολογισμό και την πραγματική οικονομία με τους ανθρώπους της.


Αντίθετα, σχεδόν το σύνολο της βοήθειας προς την Ελλάδα χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση των πιστωτών της. Από τα 236,8 δισ. που η χώρα μας έχει λάβει ως επίσημη βοήθεια, προσθέτοντας και τα 25,5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις την περίοδο 2010-2014, μόλις το 1,6% προβλέπεται να ωφελήσει το κράτος και την οικονομία.
Με άλλα λόγια ώς και το 2014 το 98,4% των χορηγηθέντων θα έχει διατεθεί για υποχρεώσεις προς τους πιστωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου