Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Χατζημαρκάκης: Σόιμπλε και Μέρκελ προσχεδίασαν όσα έγιναν στην Κύπρο


Χρησιμοποίησηαν και τις μυστικές υπηρεσίες

 Η καταστροφή του τραπεζικού συστήματος και του οικονομικού μοντέλου της Κύπρου  προσχεδιάστηκε από τη γερμανική κυβέρνηση και υλοποιήθηκε μέσω του σχεδίου «διάσωσης», υποστήριξε ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών Γιώργος Χατζημαρκάκης, κατονομάζοντας ως εμπνευστή τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και συμπαραστάτρια του την καγκελάριο Μέρκελ. Αποκάλυψε μάλιστα μεθοδεύσεις που είχαν προηγηθεί, προκειμένου να διαμορφωθεί στην ΕΕ πρόσφορο κλίμα για τη διάλυση των κυπριακών τραπεζών.
Οι αποκαλύψεις του κ. Χατζημαρκάκη αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω του ότι ανήκει σε κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού, που συμμετέχει στην κυβέρνηση Μέρκελ, υποστηρίζοντας τις πιό ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις στα οικονομικά θέματα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma ο ελληνικής καταγωγής  Γερμανός ευρωβουλευτής αποκάλυψε ότι στην προετοιμασία του κυβερνητικού σχεδίου  καταστροφής του κυπριακού τραπεζχικού συστήματος συμμετείχαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και μέσα ενημέρωσης.
Οπως είπε, το περασμένο Φθινόπωρο, όταν είχαν αρχίσει οι συζητήσεις για το κυπριακό Μνημόνιο, με «παραγγελία» του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας διέρρευσαν μια έκθεση, η οποία παρουσίαζε την Κύπρο ως εστία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η έκθεση αυτή δημοσιεύθηκε ως ανάλυση στο περιοδικό Spiegel στις 3 Νοεμβρίου. Εν συνεχεία την αναπαρήγαγαν πολλά ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και πήρε μεγάλη δημοσιότητα.
Ο κ. Χατζημαρκάκης εξέφρασε την άποψη ότι ή επιβολή του γερμανικής εμπνεύσεως σχσδίου "διάσωσης" της Κύπρου και η καταστροφή του οικονομικού της μοντέλου, συναρτώνται και με πολιτικές σκοπιμότητες: Βοηθούν τη Μέρκελ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, καθώς εμφανίζεται στα μάτια των ψηφοφότων ως η "σιδηρά καγκελάριος" που κάνει κουμάντο στην ΕΕ, επιβάλλοντας τις γερμανικές απόψεις.
«Πρέπει να αναδείξουμε το άδικο που έγινε στην Κύπρο», είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής. Αναφερόμενος στην αποστολή εμπειρογνωμόνων που εγκρίθηκε από την Ευρωζώνη, ανέφερε ότι η Κύπρος δεν χρειάζεται «υπάλληλους της ΕΕ» που θα διαμορφώνουν την οικονομική και κοινωνική πολιτική. «Αυτό δοκιμάστηκε την Ελλάδα και αποδείχθηκε ότι δεν είναι αποτελεσματικό», κατέληξε.
Πηγή Sofokleousin.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου